Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularne placki ziemniaczane wzbogacone o mięso z fileta kurczaka i szczypior oraz sos to doskonałe danie obiadowe
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 87
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 110
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 87
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 110
Składniki
Ziemniaki obrać,zetrzeć na tarce o małych otworach,zalać 1/4 szklanki gorącej gotowanej wody,robię tak gdyż ziemniaki nie tracą koloru,są jasne. Filet kurczaka pokroić w drobną kostkę doprawić solą pieprzem oraz przyprawą do kurczaka.Szczypiorek pokroić.Pieczarki obrać pokroić .Cebulę pokroić w piórka.
Do masy ziemniaczanej dodać jajka ,filet z kurczaka mąkę .,dokładnie wymieszać.Dodać szczypiorek ,doprawić solą ,pieprzem ,ziołami prowansalskimi,jeszcze raz wymieszać.
Na patelni rozgrzać olej i nakładać łyżką porcje formując placki.Smażyć na rumiano z obu stron.Osączyć na papierowym ręczniku.Równocześnie na drugiej patelni rozgrzać masło dodać cebulę dusić 2 min. ,dodać pieczarki dusić 5 min. ,dodać żurawinę całość jeszcze 2 min..Dodać śmietanę doprawić oregano i białym pieprzem.,gotować 1 min.
Usmażone placki polać przygotowanym sosem.