Do góry

Dania główne Przepis na:

Placki ziemniaczane z gulaszem

Placki ziemniaczane z gulaszem

Autor:

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 1397

Dodano:

Odsłon: 18890

Łatwe w przygotowaniu.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy na odrobinie oleju. Gdy mięsko jest już podsmażone dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę nadal smażąc dotąd aż cebula nie zmięknie i się zarumieni.

  2. Następnie dodajemy kminek, ziele angielskie, liście laurowe, kostkę bulionową oraz paprykę (wszystkie). Zalewamy wszystko wodą i gotujemy dotąd aż mięsko będzie miękkie.

  3. Następnie mieszamy mąkę ze śmietaną i odrobiną wody - wlewamy do gulaszu i zagotowujemy. Doprawiamy magii, solą i pieprzem.

  4. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

scarlet250 02 października 2012 Same pysznosci! Ja sosik klade na jednej polowie placka,pozniej ta druga polowe na sosik a na placka jeszcze tarty ser.Palce lizac.

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agus32 23 października 2010 Znajdzie się jeszcze jedno miejsce przy stole?

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Goblinek 15 października 2010 Zacne towarzystwo siedzące wokół półmiska mówi samo za siebie ;)

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

szyszoonia 15 października 2010 A na gorący gulasz tarty żółty serek..... mniam....

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

iwonasz 15 października 2010 mmm pyszności!! mój mąż jeszcze robi kleks ze śmietany :)

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 15 października 2010 pyszne są takie placki, dodaję dodatkowo grzyby świeże lub suszone i podaję z sosem myśliwskim, godne polecenia :-)

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 15 października 2010 ta ekipa to rozumiem , że ofiarnie pilnuje pyszności żeby ktoś nie zachamęcił:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń