Do góry

Dania główne Przepis na:

Placki ziemniaczane z koperkiem i dodatkiem żółtego sera

Przepis dnia 2010-07-11
Placki ziemniaczane z koperkiem i dodatkiem żółtego sera

Autor: smallangel

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 371

Dodano: 05.07.2010

Odsłon: 15906

Niezbyt tradycyjne, a jakie pyszne. Rewelacyjny smak...

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaczki zetrzeć, odczekać chwilę, poczekać aż puszczą sok, odcedzić, zostawić znowu na jakiś czas i czynność powtórzyć. Potem do tego pokrojona w kosteczkę cebula, starty żółty ser i skrojony koperek. Do tego mąka, vegeta i pieprz. Vegety ok 2 łyżki, ale to tak na oko :)

  2. Usmażyć, można jeść same w sobie, z keczupem, z sosami... jak kto woli. Ja lubię najbardziej bez niczego :) Ja placki po usmażeniu odkładam na jakiś czas na papierowy ręcznik... by wsiąkł w niego nadmiar tłuszczu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

stiv73 17 stycznia 2012 Według mnie to mąki jest zdecydowanie za duzo,pół szklanki to jest wystarczająco.

18 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ewka7 10 listopada 2011 zamiast mąki dodaje tartej bułki ,są bardziej puszyste

18 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

karolciaa 12 czerwca 2011 Bardzo ciekawa wersja...muszą być pyszne!

17 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchcik2 28 lipca 2010 Pyszne są też placki z jeszcze młodych kartofli (tak jak teraz-można już dostać dość wymiarowe) z dodatkiem drobnej cebulki dymki. Do tego jogurt bułgarski albo grecki (chudsze, niż śmietana) i hmmmmm rozmarzyłam się.

17 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

justine1980 11 lipca 2010 Placków z serem i koperkiem jeszcze nie jadłam muszę wypróbować ten przepis

17 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

justine1980 11 lipca 2010 Placków z serem i koperkiem jeszcze nie jadłam muszę wypróbować

17 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

margo21 11 lipca 2010 Jak dawno nie jadłam placków ziemniaczanych, dzięki za przypomnienie,

16 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

biancorossa 11 lipca 2010 Fajny przepis,na pewno wypróbuję tę wersję,gdy ziemniaki będą starsze,bo tych z ubiegłego sezonu nie chce mi się trzeć.Czy nie cieszy Was ten ten krótki okres ,gdy młode kartofelki można wcinać tak jak inną jarzynkę z wody:-):-)Może masz Autorko do polecenia jakiś ciekawy przepis na potrawę z młodych kartofelków?

17 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

smallangel 06 lipca 2010 Mojemu mężowi bardzo smakowały, mi zresztą też... Polecam, bo pycha. Znajoma robi z cukinii zamiast ziemniaków, identycznie jak te... ale ja nie próbowałam jeszcze

17 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń