Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na delikatne i puszyste placki ziemniaczane z dodatkiem świeżego koperku oraz koziego sera. Całość podawana z kozim jogurtem naturalnym - danie szybkie, smaczne i pożywne.
...ale pyszny.
Odsłon: 720
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 84
Polecam.
Odsłon: 628
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 368
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 167
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5142
...ale pyszny.
Odsłon: 720
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 84
Polecam.
Odsłon: 628
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 368
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 167
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5142
Składniki
Do rozdrabniacza wbijamy jajko, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki , piórka cebuli i ząbek czosnku. Wszystko miksujemy do momentu powstania puszystej i dobrze napowietrzonej masy.
Do powstałej masy dodajemy obie mąki, starty ser kozi, posiekany koperek, kurkumę, sól i świeżo zmielony pieprz. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
Placki smażymy z obu stron na delikatnie złoty kolor. Po usmażeniu, odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym.
Placki podajemy z kozim jogurtem naturalnym. Życzę smacznego! :)