Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na smaczne placuszki.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1039
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1039
Składniki
Składniki: 1 kg ziemniaków 2 białe cebule 2 jajka 2 łyżki mąki 1 łyżeczka soli pieprz do smaku olej do smażenia Składniki na sos Bałkański: 100 gram śmietany 18% 1 pęczek koperku 4 ząbki czosnku Wykonanie: Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce razem z cebulą. Wbić jajka, dodać mąkę, sól i pieprz do smaku, dokładnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju małe placuszki z obu stron na chrupiąco. Wykonanie sosu: Śmietanę wymieszać z posiekanym koperkiem i zmiażdżonym czosnkiem, doprawić do smaku, wstawić na chwilę do lodówki. Sos możemy nałożyć na górę placuszków lub maczać w sosjerce.