Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 16
Polecam.
Odsłon: 516
...ale pyszny.
Odsłon: 545
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 30
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 49
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 123
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 16
Polecam.
Odsłon: 516
...ale pyszny.
Odsłon: 545
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 30
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 49
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 123
Składniki
Placki: Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce. Cebulkę sparzyć, zetrzeć na tarce, udusić na maśle. Do ziemniaków dodać żółtka, mąkę, pieprz, sól, cebulę oraz śmietanę. Ubić pianę z białek, połączyć z ziemniakami, wymieszać. Łyżką nakładać placki na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Sos: Cebulę pokroić, podsmażyć na oleju. Pieczarki umyć, obrać, posiekać i również podsmażyć. Dodać sól, pieprz, wodę. Dusić 20 min. Pod koniec duszenia dodać posiekaną natkę i czosnek. Sos zagęścić mąką i chwilę podgotować. Placki polać sosem.