Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne,tanie.Wymaga wcześniejszego obcowania z naturą ;) Ps. Dla kompletnych beztalenci
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 189
Polecam.
Odsłon: 894
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 199
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9307
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 189
Polecam.
Odsłon: 894
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 199
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9307
Składniki
Ziemniaki obrać,umyć(porządnie).Zetrzeć na drobnej tarce razem z cebulami.Posolić i popieprzyć do smaku.Dodać jajka. Wymieszać dokładnie. Dodać mąkę i powtórzyć mieszanie ;) Smażyć na rozgrzanym oleju małe porcje nakładane łyżką.
Sos: rozpuścić margarynę i wrzucić poszatkowaną cebulkę.Zeszklić(nie spalić), wrzucić grzyby,trochę kucharka i dusić pod przykryciem aż będą miękkie. Podlać troszkę przegotowaną wodą. Rozrobić 2 łyżki mąki ze śmietaną i wlać to do grzybów. Mieszać trzepaczką żeby się nie zrobiły grudki. Pogotować trochę.
Ps. Położyć usmażone placki na talerz i polać sosem.