Do góry

Dania główne Przepis na:

Placki ziemniaczane ze szpinakiem

Placki ziemniaczane ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 235 Ocena: 4129

Dodano:

Odsłon: 361

Chrupiące placki o lekkim smaku szpinakowym

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Obrałam ziemniaki, cebule i czosenk.

  2. Wszytko starłam na tarce.

  3. Masę ziemniaczaną wymieszałam z mąką, jajem i szczyptą soli.
    Szpinak pokroiłam i przesmażyłam go na oliwie z czosnkiem. Dodałam go do masy ziemniaczanej.

  4. Placki usmażyłam na rumiano i chrupko na oleju rzepakowym.

    Kremowe w środku i chrupkie na zewnątrz. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń