Do góry

Dania główne Przepis na:

Placki ziemniaczane ze szpinakiem

Placki ziemniaczane ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 29

Dodano:

Odsłon: 3824

niepowtarzalny smak, łatwe i szybkie w przygotowaniu

Składniki

  • ziamniaki, 8 szt.
  • mąka, 3 łyżki
  • olej, do smażenia
  • cebula, 1 szt.
  • szpinak mrożony, 400g
  • masło, 1 łyżka
  • śmietana 18%, 1 łyżka
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa, do smaku
  • czosnek, 2-3 ząbki
  • jajka, 6 szt.
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obieramy, ścieramy razem z cebulą na tarce na drobnych oczkach.

  2. Dodajemy sól, pieprz smaku oraz mąkę.

  3. Dokładnie mieszamy i smażymy nasze placki na oleju.

  4. Rozmrożony szpinak odparowujemy na patelni.

  5. Dodajemy łyżkę masła, czosnek, sól i gałkę muszkatołową. Dusimy około 10 minut.

  6. Dodajemy łyżkę śmietany i dusimy jeszcze około 5 minut.

  7. Tak przygotowany szpinak kładziemy na usmażone wcześniej placki ziemniaczane.

  8. Smażymy jajka i kładziemy na szpinak.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nukleon 09 marca 2013 Gargamelku, uwielbiam szpinak. A dzisiaj własnie mam zamiar robic placki ziemniaczane :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 08 marca 2013 Takich placków jeszcze nie jadłam. Za pomysł 5

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń