Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki te robią furorę na naszych przyjęciach rodzinnych. Są aromatyczne i delikatne w smaku.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 256
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 456
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 256
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 456
Składniki
Piersi kurczaka kroimy w kostkę i mieszamy z pozostałymi składnikami.
Patelnię mocno rozgrzewamy, stawiając ją na stosunkowo dużym ogniu. By sprawdzić czy patelnia jest już dobrze nagrzana wystarczy upuścić na nią kroplę wody. Jeżeli zasyczy i natychmiast wyparuje, należy zmniejszyć siłę ognia o połowę. Następnie wlewamy tłuszcz, najlepiej olej rzepakowy lub ryżowy i łyżką kładziemy wyrobioną masę na patelnię. Smażymy z obu stron na złoty kolor tak jak placki ziemniaczane.