Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na te placuszki powstał własnie z powodu zalegających jogurtów naturalnych, którym powoli kończyła się data przydatności. Postanowiłam połączyć je pestkami dyni, czarnym sezamem oraz jabłkami. Wyszły pysznie, szybko i bardzo tanio, czyli tak jak lubię!
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 58
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 31
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 102
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 58
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 31
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 102
Składniki
Do miski wlewamy jogurt, wbijamy jajko, a następnie wsypujemy mąkę. Ciasto powinno być dość zwarte i gęste. W miarę potrzeb dosypujemy mąki. Dodajemy pestki dyni oraz sezam i dokładnie mieszamy. Placuszki smażymy na dobrze rozgrzanym oleju, odsączając je następnie na ręczniku papierowym.
Przygotowujemy karmelizowane jabłka. Do garnka wrzucamy łyżkę masła, dodajemy jabłka i mieszamy. Gotujemy ok 5 minut. Następnie dosypujemy solidna łyżkę cukru. Mieszamy aby cukier się roztopił i utworzył płynną masę.