Do góry

Przekąski Przepis na:

Placuszki krabowe

Przepis dnia 2010-07-30
Placuszki krabowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 1640

Dodano:

Odsłon: 20801

Idealna przekaska! Wiem ze ta puszk ana zdjeciu nie najlepiej wyglada ale celowo ja dalam zeby bylo wiadomo jakie mieso kraba z puszki uzylam

Składniki

  • mieso kraba z puszki lub swieze 200 g
  • pire ziemniaczane okolo 200 g
  • czosnek 3 zabki
  • cebula 1 szt
  • jajka 4 szt
  • sol, pieprz i natka pietruszki do smaku
  • Sos:
  • jogurt naturalny wymieszac z rozgniecionym czosnkiem i cebulka dymka doprawic sola do smaku
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebule zmielic lub drobno posiekac i podsmazyc, nastepnie polaczyc z pire, rozdrobnionym miesem kraba, rozgniecionym czosnkiem i jajkami wymieszac na jednolita mase doprawic sola pieprzem i natka do smaku, smazyc na oleju polaczonym z maslem na zloty kolor z obu stron, podawac z sosem, smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gvlba 22 lipca 2014 Ja uwielbiam surimi,ale myśle ze Twoje danie równierz będzie mi smakowało.Wypróbuje napewno i dodaje do ulubionych.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jacko1954 02 września 2010 Żenujące to jest zachowanie "montce". Przecież to nie o to chodzi, ważne żeby wszyscy wiedzieli w czym rzecz. Ta strona nie jest do poprawnego pisania tylko dla smacznych przepisów. Przepis bardzo fwjny napewno wyprubuję.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jowita 11 sierpnia 2010 podobny pzrepis ale z gotowanym, solonym dorszem pokazywał Makłowicz, były pyszne tylko bardziej zielone od natki. Ale z paluszkami krabowymi to spróbuję, chyba, że ktoś robił to niech napisze.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kalifornia26 04 sierpnia 2010 jak myslisz,mozna by to bylo zrobic z paluszkami krabowymi?bo takich puszek u mnie niewidzilam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

magdaniel 02 sierpnia 2010 montce w Polsce nie ma poprawnej nazwy dla gniecionych ziemniakow, potocznie mowi sie pire i tak sobie napisalam jak dla Ciebie to zenujace nie czytaj moich przepisow, to raz, a dwa wyraz ktory mialas pewnie na mysli mowiac ze wszyscy wiedza jak pisze sie pire to wyraz pochodzacy z jezyka franuskiego purée, oznaczajacy w dokladnym tlumaczeniu oczyszczony, z tad tez we Francji na wszelkie przetarte warzywa; badz zupy z warzyw obranych oczyszczonych i przetartych mowi sie purée!

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

montce 01 sierpnia 2010 To jest barbarzynstwo!!!!!!!
Czy nikt nie umie wykorzystac naturalnych skladnikow bez tych zwariowanych dodatkow?????????
I najsmieszniejsze, kazdy ma dostep do internetu.
I moze sprawdzic jak sie pisze "pire".......
Zenujace!!!!!!!!!!!!!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Vesola 30 lipca 2010 oczywiście dodałam do ulubionych. Zapowiada się smacznie ueielbiam danka z owoców morza . Mniaaam

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchcik 28 lipca 2010 o fajny przepis! uwielbiam owoce morza ;)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń