Do góry

Śniadania Przepis na:

Placuszki owsiano-jabłkowe

Placuszki owsiano-jabłkowe

Autor: akamyll

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 208

Dodano: 24.08.2012

Odsłon: 4146

Słodkie śniadanie dla tych którzy dbają o zdrowy styl życia :) To jest fit!

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jabłko ścieramy na tarce na grubych oczkach. Odsączamy sok.

  2. Ubijamy białka.

  3. Żółtko, serek twarożkowy, zmielone otręby, słodzik i cynamon mieszamy w misce. Dodajemy starte jabłko. Mieszamy.

  4. Następnie dodajemy do tego ubite białko. Powoli i delikatnie. Mieszamy na jednolitą masę.

  5. Na patelni beztłuszczowej rozsmarowujemy ręcznikiem papierowym kroplę oleju czapkowego albo kokosowego.

  6. Smażymy placuszki z jednej łyżki, z obu stron, na rumiano.

  7. Przygotowujemy dipy: jogurt naturalny mieszamy ze słodzikiem (można dodać listki miętki), owoce blenderujemy.

  8. Placuszki podajemy z dipami

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń