Do góry

Przekąski Przepis na:

Placuszki pomidorowe

Placuszki pomidorowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 651

Dodano:

Odsłon: 31090

Lekkie danie pachnące słońcem i latem..... :)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pomidorki umyj i pokrój w ćwiartki, posól i odłóż. Pokrój cebulę i bazylię, w prasce wyciśnij czosnek. Pomidorki lekko ugnieć, odlej z nich nadmiar soku, dodaj do nich cebulę, bazylię, czosnek i kapary. Wymieszaj z mąką, jajkiem, 2 łyżkami oliwy i przecierem. Tak zrobione ciasto dopraw pieprzem i jeśli jeszcze trzeba solą.

  2. Smaż na oliwie z oliwek uważając aby nie przypalić placuszków. Podawaj z sosem czosnkowym, ziołowym lub po prostu ze śmietaną. Świetnie komponują się również z mięsem drobiowym :) Smacznego! Marzec 2010r.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ilia 23 marca 2010 dzięki za miłe komentarze, myślę, że przepis można jeszcze udoskonalić dodając suszone pomidory, albo paprykę

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 22 marca 2010 Pięknie wyglądają... od razu przypomina się lato i słoneczna Italia :)))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń