Do góry

Przekąski Przepis na:

Placuszki serowo-ziemniaczane

Placuszki serowo-ziemniaczane

Autor:

Przepisów i artykułów: 94 Ocena: 1215

Dodano:

Odsłon: 414

Te placuszki to sprytny sposób na wykorzystanie farszu do pierogów ruskich. Bardzo dobrze komponują się ze świeżymi pomidorami.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ziemniaki ugotować i przestudzić.

  2. Cebulkę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę i wraz z cebulką podsmażyć do miękkości.

  3. Ser oraz ziemniaki przecisnąć przez praskę do miski.

  4. Wbić jajko, dodać wystudzoną cebulkę, 3 łyżki bułki tartej, 1 łyżkę mąki, kurkumę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać.

  5. Formować placuszki i po obtoczeniu ich w bułce tartej smażyć z obu stron na rumiano.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 05 maja Pyszne danie :) I masz rację,z pomidorami to idealna kompozycja smakowa:) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń