Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 13
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 26
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 84
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 281
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 13
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 26
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 84
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 281
Składniki
Pieczarki starannie oczyszczam, pocierając je wilgotnym papierowym ręcznikiem, następnie kroję w drobną kos- teczkę (można też zetrzeć je na tarce o dużych otworkach). Wsypuję grzyby na średnio rozgrzaną patelnię (bez tłuszczu) i mieszając, smażę, aż odparuje z nich woda.
Marchewkę obieram, płuczę i ścieram na tarce o dużych otworkach. Podobnie rozdrabniam umytą i wytartą cukinię (razem ze skórką).
Mleko miksuję z mąką graham, olejem oraz jajkiem. Dodaję pieczarki, marchew oraz cukinię. Wsypuję proszek do pieczenia i wszystkie przyprawy (do smaku). Dokładnie mieszam. Rozgrzewam patelnię. Nakładam porcje ciasta i smażę placki z obu stron.
ok. 40 min. Porcja kosztuje ok. 2 zł. Porcja zawiera ok. 300 kcal.Źródło: Tina