Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne placuszki, alternatywa dla ziemniaczanych.
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 6
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 12
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7960
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 6
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 12
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7960
Składniki
Cukinie myjemy i ścieramy na tarce (jeśli jest młoda i ładna można ze skórką), następnie zasypujemy solą i odstawiamy na ok 20 minut. Po tym czasie odlewamy powstałą wodę i dokładnie odciskamy cukinię.
Dodajemy jajka, bułkę tartą i starty ser żółty. Dokładnie mieszamy (jeśli masa jest za gęsta można dodać jajko, jednak powinna być odrobinę "kitowata"),
Łyżką nakładamy placuszki na rozgrzany olej, na patelni lekko spłaszczami i smażymy z obu stron do zrumienienia )warto zamaczać łyżkę, wtedy ciasto nie będzie do niej przywierać).