Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie placki z cukinii z dodatkiem cebulki, czosnku oraz koperku i natki pietruszki. Świetnie sprawdzą się na drugie śniadanie lub jako obiad. Są smaczne, sycące i nie rozpadają się przy smażeniu . Polecam!
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34757
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 185
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34757
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 185
Składniki
Pietruszkę i koperek myjemy i siekamy. Czosnek i cebulę kroimy w małą kosteczkę. Cukinię myjemy, odcinamy końce i ścieramy na tarce o grubych oczkach razem ze skórką. Startą cukinię posypujemy solą i odstawiamy na pół godziny lub godzinę aby puściła soki. Po tym czasie cukinię odsączamy na sitku lub ściskając mocno w rękach. Im więcej soku odciśniemy tym mniej mąki będziemy musieli dosypać. Do cukinii dodajemy pozostałe składniki i mieszamy łyżką. Powstałą masę nakładamy na rozgrzaną patelnię polaną odrobiną oleju lub oliwy i smażymy z obu stron na małym lub średnim ogniu na złoty kolor. Smacznego!