Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne niskokaloryczne placuszki z cukinii.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 178
Polecam.
Odsłon: 856
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 142
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9264
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 178
Polecam.
Odsłon: 856
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 142
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9264
Składniki
Cukinie ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Następnie delikatnie posypujemy solą i odstawiamy, tak aby puściła sok. Później z tego soku cukinie odciśniemy. W między czasie obieramy i siekamy cebulę oraz zioła.
Cukinię dobrze odciskamy i dodajemy do niej pokrojoną cebulę, 3 łyżki otrębów pszennych, zioła – mieszamy i wbijamy dwa jajka. Doprawiamy solą i pieprzem i jeszcze raz dobrze mieszamy.
Na gorącą patelnię delikatnie przetartą oliwą z oliwek wykładamy masę cukiniową formując placuszki. Podsmażamy z obydwu stron. Z ilości składników, które podałam wyszło 6 sporych placuszków.