Do góry

Dania główne Przepis na:

Placuszki z cukinii i jarmużu

Placuszki z cukinii i jarmużu

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 717

Dodano:

Odsłon: 2194

Z tymi placuszkami pokochasz jarmuż

Składniki

  • cuinia 2 sztuki
  • jarmuż 2 garści
  • cebula 1 średniej wielkości
  • jajka 2 sztuki
  • czosnek 2 ząbki
  • jogurt grecki 2 łyżki
  • mąka orkiszowa 3/4 szklanki (100 g)- można użyć pszennej
  • mąka ziemniaczana 1 łyżka
  • otręby 1 łyżka
  • koperek
  • kurkuma
  • sól, peprz
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cukinię zetrzyj na tarce o oczkach troszkę mniejszych niż do buraczków, dodaj odrobine soli i odstaw na 10 minut. Po tym czasie dokładnie odciśnij z nadmiaru soku.
    Jarmuż drobno posiekaj.
    Do odciśniętej cukinii dodaj drobno pokrojoną cebulę oraz resztę składników, wszystko dokładnie mieszaj. Dopraw do smaku sola i pieprzem.
    Placuszki smaż na oleju (u mnie kokosowy) na złoty kolor.

  2. więcej przepisów:https://kazimierzdieta.wordpress.com/

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń