Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne w smaku ,proste do zrobienia.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 157
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 39
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 157
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 39
Składniki
Z mąki ,jajka ,mleka ,cydru i proszku do pieczenia robimy naleśniki. Do smaku doprawiamy solą oraz sporą ilością pieprzu. Smażymy je na małej patelni. Kapustę gotujemy razem z liściem laurowy do momentu ,kiedy będzie miękka. Osączamy i drobno kroimy. Dorsza kroimy na kawałki (3-4 cm) ,oprószamy solą ,pieprzem i skrapiamy odrobiną soku z cytryny. Na środek każdego naleśnika nakładamy kapustę oraz kawałek dorsza ,dookoła posypujemy startym serem ,zakrywamy drugim naleśnikiem. Każdy ,z osobna zawijamy w folię aluminiową i zapiekamy w piekarniku przez 35 min w temperaturze 200°C. Podajemy z ulubionym sosem (u mnie sos z grzybków mun).