Dania główne Przepis na:
placuszki z jabłkami

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 5
Dodano: 13.11.2009
Odsłon: 922
Składniki
- jogurt naturalny, 400ml
- jajka, 2
- cukier, 3-4łyżki
- cukier waniliowy, łyżeczka
- maka, szklanka
- proszek do pieczenia, płaska łyżeczka
- soda, płaska łyżeczka
- jabłka, 5
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
jogurt,żółtka,cukier,cukier wan. wymieszać , dodać sypkie składniki i ubite na sztywną pianę białka,
-
dodać obrane i starte na dużych oczkach jabłka, mogą być pokrojone w kostkę lub cienkie plasterki, jak wolisz
-
zostawiamy ciasto na pół godz. do 1 godz. i smazymy na średnim ogniu
-
są pyszne lekko przestudzone z herbatąz cytryną na jesienny obiad lub podwieczorek
Komentarze do przepisu (1)

LIDECZKA 06 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Sodowe placki na pewno są smakowite i mają niepowtarzalny smak. Ja, do wyrośnięcia placków nie używam sztucznych środków, lecz po prostu ubitej na sztywno piany z białek. Placki są puszyste, pyszne.0 Kto głosował? | Odpowiedz