Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne śniadaniowe placuszki z jabłkami obtoczonymi w miodzie oraz przekładane twarożkiem na słodko.
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 71
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 81
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 71
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 81
Składniki
Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i miksujemy ok 3-4 minut. Po tym czasie dodajemy przestudzone masło. Następnie przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia. Delikatnie mieszamy. Dodajemy mleko oraz jogurt. Wszystko mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji (ciasto będzie jak gęsta śmietana). Jabłka obieramy i kroimy w plasterki zalewamy miodem. I dodajemy do ciasta na placuszki. Smażymy do zarumienienia na patelni nakładając łyżką i robiąc kółka.
W miseczce rozdrabniamy twarożek dodajemy miód oraz jogurt naturalny a następnie smarujemy placuszek i przykrywamy kolejnym.