Do góry

Dania główne Przepis na:

Placuszki z pieczarkami

Przepis dnia 2014-10-22
Placuszki z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 80 Ocena: 2025

Dodano:

Odsłon: 104137

Placuszki są pyszne i pożywne. Można je podawać z ketchupem, ja jednak zamieniłam go na zdrowszą wersję i podałam świeży sos. Polecam!

Składniki

  • 3 jajka
  • 6-8 łyżek mąki
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • kilka sztuk pieczarek
  • 10 dag żółtego sera
  • 10 dag szynki
  • 5 rzodkiewek
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1/2 czerwonej papryki
  • Pieprz
  • Sól
  • SOS
  • 1 ogórek zielony
  • pęczek koperku
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 3 łyżki jogurtu greckiego
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, szynkę, cebulkę, paprykę i rzodkiewki pokroić w kostkę. Pieczarki pokroić, podsmażyć na suchej patelni, przestudzić. Jaja, jogurt i mąkę zmiksować, dodać do ciasta wcześniej pokrojone dodatki, wymieszać. Smażyć na niewielkiej ilości oleju z obu stron na złoty kolor.

    Sos: Ogórek zetrzeć na tarce o grubych oczkach, koperek i cebulkę posiekać. Wymieszać z jogurtem, doprawić.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń