Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne,przyrzadzane w mniej tradycyjny sposob,placki ziemniaczane dla osob lubiacych spozywac to danie bez dodatku cukru :)
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 124
Polecam.
Odsłon: 754
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 102
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 124
Polecam.
Odsłon: 754
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 102
Składniki
Ziemniaki obieramy,scieramy na tarce o srednich oczkach (mam na mysli tarke-wiorki ) Podobnie scieramy cebule. Starte ziemniaki wrzucamy na sitko,zeby odsaczyc nadmiar soku. Sok odlewamy a zebrana na dnie miski make ziemniaczana wrzucamy ponownie do utartych ziemniakow.Dorzucamy cebule . Dodajemy cale jajo,posiekany koperek lub pietruszke.Mozna tez dodac zamiast koperku czy pietruszki -zielona cebulke. Calosc doprawiamy sola i pieprzem wg.uznania.
Na patelni rozgrzewamy olej tak jak do smazenia ''zwyklych'' plackow ziemniaczanych. Nakladamy mase lyzka wielkosci lyzki drewnianej formujac ksztaltne placuszki. Smazymy z obu stron na srednim ogniu do zrumnienienia,podobnie jak zwykle placki. Mnie najlepiej smakuja takie placuszki podane z ketchupem lub salsa . Zwolennicy gestej ,kwasnej smietanki moga sobie serwowac placuszki w ten wlasnie sposob. Smacznego