Do góry

Przekąski Przepis na:

Plasterki cukinii z patelni grillowej

Plasterki cukinii z patelni grillowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 338 Ocena: 9161

Dodano:

Odsłon: 908

Moja pierwsza cukinia z działki, tak świeżutka, delikatna, miękka, jędrna, więc nie mogłam się opanować i na szybkiego musiałam z niej coś zrobić, Padło na pieczone plasterki z cukinii na patelni grillowej bez tłuszczu. Przekąska rewelacyjna, polecam każdemu, idealna też jako dodatek do mięsa.

Składniki

  • młoda, mała cukinia
  • sól
  • pieprz
  • patelnia grillowa (może być zwykła)
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cukinię płuczemy, osuszamy, odcinamy końce i kroimy w plastry. Plasterki obsypujemy solą i pieprzem.

  2. Przyprawioną cukinię układamy na rozgrzanej patelni grillowej.

  3. Pieczemy z obydwu stron na złoto - brązowy kolor.

  4. Zjadamy na gorąco, choć na zimno też jest wyborna. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (19)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

basiliana 13 czerwca Pyszny dodatek do mięsa i nie tylko. Grillowana cukinia smakuje rewelacyjnie. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

konhambos 13 czerwca cudowne, glównie dlatego, ze z grilla, bez tluszczu Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 13 czerwca To jest sto razy lepsze i zdrowsze niż chipsy, a jeszcze ze swojej cukinii - NIEBO :D Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kucharka-amatorka 13 czerwca Jak tylko będę miała swoja cukinię to zrobię to fajne, proste danie.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń