Do góry

Dania główne Przepis na:

Plasterki ziemniaków z papryką

Plasterki ziemniaków z papryką

Autor: jaskolka126

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 36

Dodano: 22.06.2011

Odsłon: 2130

Banalne, ale bardzo smaczne. Polecam tym, którym chwilowo brak pomysłu na podanie ziemniaków.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obieramy, kroimy w plasterki (ok.4 mm). Na blat wykładamy ręcznik kuchenny. Wysypujemy ziemniaki i podsuszamy ręcznikiem.

  2. Rozgrzewamy patelnię (typu wok), wlewamy 3 łyżki oliwy, dodajemy ziemniaki. Smażymy na średnim ogniu, przykrywamy pokrywą. Co jakiś czas mieszamy.

  3. Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w paski. Dodajemy do ziemniaków w momencie, gdy zaczną się trochę rumienić i zmniejszamy ogień. Solimy , pieprzymy do smaku.

  4. Smażymy dalej, co jakiś czas mieszając do miękkości.

  5. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń