Do góry

Dania główne Przepis na:

Plastry włoskiej kapusty w jajku.

Plastry włoskiej kapusty w jajku.

Autor:

Przepisów i artykułów: 664 Ocena: 12412

Dodano:

Odsłon: 600

Pyszne lekkie danie główne lub dodatek do mięsa:)

Składniki

  • średnia włoska kapusta
  • 2 jajka
  • Koperek
  • sól,pieprz
  • tłuszcz do smażenia
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym.
    Pokroić na plastry 1,5cm.Najlepiej wychodzą krojone wzdłuż głąba.

    Jajka roztrzepać z solą,pieprzem i posiekanym koperkiem.

    Każdy plaster kapusty obtoczyć w jajku i kłaść na rozgrzany tłuszcz.
    Po wyjęciu dać na ręcznik papierowy by nadmiar tłuszczu się wchłonął.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (35)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń