Do góry

Dania główne Przepis na:

Plastry wołowiny pieczone w ketchupie i cebuli.

Plastry wołowiny pieczone w ketchupie i cebuli.

Autor:

Przepisów i artykułów: 596 Ocena: 10874

Dodano:

Odsłon: 527

Bardzo smaczne:) Choć czas pieczenia jest długi.

Składniki

  • wołowina pieczeniowa 1,30kg
  • cebula 4-5 szt
  • ketchup 6 łyżek
  • sos sojowy teriyaki 4 łyżki
  • ocet winny 4 łyżki
  • pieprz do smaku
  • czosnek suszony 2 łyżeczki
  • Ziele angielskie 8 ziaren
  • Liść laurowy 4 szt
  • sól łyżeczka-dodana na końcu pieczenia
  • woda mineralna 1 szkl-niegazowana
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Opłukane mięso pokroić w plastry.
    Cebulę pokroić w piórka.

    Dać do miski,dodać resztę przypraw,nie solimy ,dopiero na końcu pieczenia,ponieważ sól spowoduje,że mięso będzie twarde.
    Wszystko wymieszać i dać na noc do lodówki.

    Na drugi dzień włączyć piekarnik i ustawić na 160st.Włożyć mięso i piec pod przykryciem 2-2,5 godz.

    Sprawdzić czy jest miękke,jeśli tak posolić i już bez przykrycia zapiec w 190st.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (21)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń