Do góry

Dania główne Przepis na:

Płaty dorsza pod kurkami.

Płaty dorsza pod kurkami.

Autor: Docherro

Przepisów i artykułów: 373 Ocena: 5434

Dodano: 13.09.2017

Odsłon: 355

Aromatyczne i prawie dietetyczne danie.Kurki świetnie się sprawdziły w rybie,bardzo polecam:)

Składniki

  • dorsz płaty 60dkg
  • kurki 40dkg
  • Cebula
  • tymianek świeży garść
  • pieprz ziołowy do posypania ryby
  • masło 1/2 koski
  • sól i pieprz do kurek
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Umyte kurki dać na patelnię do pokrojonej w kostkę i podsmażonej na 1/4 kostki masła cebuli.Usmażyć do miękkości grzybków.

    Doprawić do smaku solą i pieprzem.

    Osobno płaty dorsza posypać solą,pieprzem cytrynowym i tymiankiem.
    Blaszkę natłuścić masłem,poukładać płaty ryby i na wierzch na każdy płat dać cieńki plasterek masła.

    zapiekać w 180st około 15 min.
    Pod koniec wyłożyć na rybę usmażone kurki i zapiec przez 10-15 min.

    Podawać z pieczywem lub ziemniakami.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń