Do góry

Desery Przepis na:

Pleśniak

Pleśniak

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 774

Dodano:

Odsłon: 15068

Proste w wykonaniu

Przygotowanie

  1. Z masła, mąki, proszku do pieczenia, cukru soli i 4 żółtek zrobić ciasto. Podzielić na 3 równe cześci, do jednej dodać kakao i wszystkie cześci włożyć do lodówki. Białka ubić z 2/3 szklanki cukru. Blachę wyłożyć papieram. Gdy ciasto bedzie twarde zetrzeć najpierw białą cześć następnie posmarować dżemem na niego zetrzeć ciemne ciasto na nie wyłożyć ubitą pianę i na koniec zetrzeć bialą cześć ciasta. Piec 50 min. w temp. 180 stopni.

  2. SMACZNEGO!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Tigra 08 kwietnia 2011 Uwielbiam to ciacho,mama zawsze je piekła wiec to moje smaki z dzieciństwa :) Ale zamiast dżemu proponuję dodać wiśnie wydrążone-pychota!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

palooka 26 marca 2011 Super przepis. Od dawna szukałam przepis na pleśniaka. Do ulubionych

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń