Do góry

Przetwory Przepis na:

Płocie smażone, w zalewie octowej.

Płocie smażone, w zalewie octowej.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 15809

Dodano:

Odsłon: 12058

Smażone płocie ze słoja, bardzo smaczne polecam :)

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Zalewa octowa:

    Wlewamy ocet z wodą do garnczka, wsypujemy pokrojoną cebulę w piórka, dajemy kilka liści laurowych i 10-12 ziaren ziela angielskiego, 2 łyżeczki cukru sól do smaku. Zagotowujemy i czekamy aż ostygnie.

  2. Ryby oczyścić, umyć i osuszyć, posolić, popieprzyć, obtoczyć w mące.

  3. Smażymy na gorącym oleju na złoty kolor.

  4. Ostudzone wkładamy do słoja, wkładamy z zalewy cebulę, liść laurowy, ziele angielskie i zalewamy chłodną zalewą octową.

  5. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 29 maja 2017 robiłam są przepyszne,ości się rozpływają:)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

grazka950 29 maja 2017 są rewelacyjne;ostatnio posmarowałam je musztardą stołową i do mąki,pychotka :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń