Do góry

Dodatki Przepis na:

Podsmażana młoda dynia

Podsmażana młoda dynia

Autor:

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 4135

Dodano:

Odsłon: 3363

Z suszonymi pomidorami i prażonymi ziarnami słonecznika

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Młoda dynia jest przesmaczna! można ją jeść ze skórką. W smaku jest podobna do cukinii.

    Dynię pokroiłam w kostkę, pomidory w paski, a słonecznik podprażyłam na patelni na rumiano.

    Na patelni rozgrzałam oliwę, podsmażyłam na rumiano dynię, posypałam ją solą, pieprzem i mielonym rozmarynem.

    Dodałam pod koniec pomidory.



  2. Dynię wymieszałam jeszcze z pestkami słonecznika.

    Dynia jest bardzo aromatyczna, pomidory dodały kwaskowej nuty a słonecznik orzechowy posmak i chrupkość.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (23)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń