Do góry

Sałatki Przepis na:

Podsmażane buraczki z jabłkiem i cebulą

Podsmażane buraczki z jabłkiem i cebulą

Autor: bryssska

Przepisów i artykułów: 218 Ocena: 5267

Dodano: 26.03.2018

Odsłon: 674

Najlepsze. Pyszne delikatne buraczki z posmakiem jabłkowym.

Składniki

  • 5-6 średnich ugotowanych buraków ćwikłowych
  • 1 kwaskowate jabłko
  • 1 czerwona cebula
  • 2-3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka octu
  • sól i pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ugotowane buraczki obieramy ze skórki i trzemy na tarce o drobnych oczkach. Jabłko obrane i pozbawione gniazda nasiennego również trzemy na tarce o drobnych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy w bardzo drobną kostkę, a następnie podsmażamy lekko na rozgrzanym tłuszczu. Kiedy cebula się zeszkli dodajemy utarte buraczki i jabłko.

  2. Doprawiamy do smaku solą pieprzem, cukrem i octem. Wszystko dokładnie mieszamy i podsmażamy jeszcze przez pięć minut tak aby się wszystkie smaki razem wymieszały. Podajemy na gorąco. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń