Do góry

Desery Przepis na:

Poduchowiec

Poduchowiec

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 3376

Dodano:

Odsłon: 34440

Przepis zaczerpnięty z " Blod pachnący wanilią" Arabeska- pychotka jak i kazde przepisy z tej strony. POLECAM:)))

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Żółtka utrzeć z połową cukru na puszystą , kremową masę , dolać olej i wodę , utrzeć ponownie. Białka ubić z resztą cukru na sztywną pianę i dodać do masy żółtkowej. Do tego przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao , delikatnie wymieszać. Następnie przelać na wysmarowaną lub wyłożoną pergaminem blachę (u mnie 20 x 30 cm , ale nieco większa byłaby chyba lepsza) , wyrównać powierzchnię.

  2. Ser, budyn i cukier dokładnie utrzeć , przełożyć do woreczka foliowego , uciąć róg i wyciskać masę na kakaowe ciasto tworząc kwadraty (czy też kratkę). Piec w temp. 180 st.C. przez 30 - 35 minut (moje ciasto było grubsze , więc piekłam prawie 45 minut).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

POMPOLINA 07 lipca 2011 w lodówce ser bedzie "bezpieczny" więc radzę przechowywac jednak w lodówce

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

dominikaorland 06 lipca 2011 jak smakuje najlepiej z lodowki czy przechowywac na zewnatrz?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

POMPOLINA 28 listopada 2010 nie. Budyń (proszek) ucieramy z serkiem i cukrem.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

macala80 23 listopada 2010 ciasto rewelacja u mnie dzieciaki wcinały i wciąż prosiły o dokładkę

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madzia1208 08 listopada 2010 Dodaje do ulubionych no i oczywiście do wypróbowania!!!!!

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 08 listopada 2010 Widziałam kilka "poduchowców" ale Twój jest najładniejszy (i najlepiej oddaje nazwę ciasta)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń