Do góry

Przekąski Przepis na:

Podudzia faszerowane fetą i ziołami

Podudzia faszerowane fetą i ziołami

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 385

Dodano:

Odsłon: 17730

aromatyczny kurczak

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z podudzi wyjąć kostki i oprószyć ulubionymi przyprawami – u mnie mieszanka ziołowa i papryka.

  2. Tymianek oregano i rozmaryn wymieszać razem i posypywać każdy kawałek kurczaka. Układać na nim po kawałku sera feta i zawijać tworząc roladki.

  3. Piec w naczyniu wysmarowanych olejem w 180 stopniach ok. 40 minut. Roladki są gotowe jak nakłujemy je i wycieknie sok.

  4. Można podawać na ciepło ale również na zimno, pokrojone na plasterki. Najlepiej jest używać świeżych ziół, ale z suszonych to danie jest również bardzo aromatyczne.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 18 listopada 2011 Cudnie wyglądają i pewnie tak smakują-dodaję do ulubionych i na pewno wykożystam pomysł.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń