Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Podudzia na ostro"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 195
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 160
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 98
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 195
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 160
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 98
Składniki
Papryczki chili umyj, natnij wzdłuż, usuń pestki. Strączki chili potnij w cieniutkie plasterki albo posiekaj. Podudzia kurczaka opłucz, wytrzyj do sucha. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę.
Do miseczki wlej olej. Dodaj keczup, sos sojowy oraz miód. Dołóż posiekane chili oraz czosnek. Marynatą polej podudzia. Wymieszaj i wstaw na 2 godziny do lodówki.
Zamarynowane mięso przełóż do żaroodpornej formy. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz około 40 minut. W czasie pieczenia podudzia polewaj pozostałą marynatą. Podawaj bezpośrednio po przyrządzeniu.Źródło: Tina