Do góry

Dania główne Przepis na:

Podudzia z chrupiącą skórką

Podudzia z chrupiącą skórką

Autor: Chillnezka

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 727

Dodano: 13.01.2018

Odsłon: 279

Banalny przepis dla amatorów drobiu: wystarczy odpowiednia mieszanka przypraw, podudzia lub pałki z kurczaka, dobrze nagrzany piekarnik i już gorąca kolacja po czterdziestu minutach wjeżdża na stół.

Składniki

  • 1 opakowanie podudzi z kurczaka
  • 4 plasterki margaryny zwykłej lub mlecznej
  • mieszanka przypraw: harrisa, Knorr do mięs, American Chicken, świeżo mielony pieprz
1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mięso opłukać, osuszyć, oczyścić skórkę z ewentualnych pozostałości po piórach. Każdy kawałek nakłuć z obu stron gęsto widelcem, co pomoże przeniknąć przyprawom do wnętrza.
    Z obu stron natrzeć przyprawami, układać w naczyniu do zapiekania z uprzednio rozłożonymi kawałkami margaryny.
    Piec przez 40 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń