Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Podudzia z tymiankową nutą"
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 133
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22747
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 136
Polecam.
Odsłon: 5175
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 133
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22747
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 136
Polecam.
Odsłon: 5175
Składniki
Podudzia opłucz, osusz. Czosnek obierz, posiekaj, natrzyj nim mięso. Posyp je solą, pieprzem i suszonym tymiankiem. Papryki rozetnij, oczyść, strąki opłucz, pokrój w paseczki. Cebule obierz, potnij w plasterki.
Na patelni rozgrzej olej, zrumień na nim mięso. Dodaj cebule i papryki. Podlej bulionem oraz winem. Duś ok. 30 minut. Przypraw do smaku. Gotowe danie posyp posiekanym świeżym tymiankiem.Źródło: Naj