Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Podudzia zapiekane z jabłkami"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 579
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 52
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Idealnie spraw...
Odsłon: 11
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 579
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 52
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Idealnie spraw...
Odsłon: 11
Składniki
Podudzia opłucz, osusz. Mięso posyp solą oraz pieprzem. Jabłka umyj, pokrój na cząstki. Wytnij gniazda nasienne. Miąższ jabłek pokrój w plasterki.
Cebule obierz, pokrój w półplasterki albo posiekaj. Ząbki czosnku obierz, przeciśnij przez praskę. Natrzyj nimi mięso. Ułóż je w żaroodpornej formie. Obłóż jabłkami oraz cebulą.
Gałązki rozmarynu opłucz, osusz, porwij na małe kawałki. Trochę zostaw do dekoracji, a resztą posyp w formie. Całość oprósz solą i pieprzem. Podlej bulionem. Wierzch skrop olejem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz przez 30 minut. Gotowe danie posyp pozostałym rozmarynem.Źródło: Tina