Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 555
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 88
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 555
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 88
Składniki
Ciasto francuskie kroimy na kwadraciki (ciut większe niż połówka śliwki). Na każdy kwadracik kładziemy połówkę śliwki, przykrywamy drugim kwadracikiem i widelcem (jak pierogi) sklejamy brzegi.
Posklejane ciastka smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy cukrem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i po 15 minutach mamy gotowe ciacha.