Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie w środku, cuuuudownie czekoladowe i wcale nie jest bardzo słodkie!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 211
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 211
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
Zgodnie z filmem: - masło, mleko, cukier i kakao rozpuszczamy w rondelku i przez chwilę gotujemy, odstawiamy do wystudzenia, - do wystudzonej masy wmiksować mąkę, sodę i dżem, - ubić białka na sztywno, następnie ciągle miksując dodawać żółtka, - ubite jajka delikatnie dodać do czekoladowej masy, dodać wcześniej startą czekoladę Piec 40-45 min w 170 st. C. Ozdobić polewą czekoladową. Zapraszam do subskrybcji na kanał youtube oraz na bloga!