Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwica cielęca z cytryną z piankami „Chamallows Barbecue”

Polędwica cielęca z cytryną z piankami Chamallows Barbecue

Autor: renata12

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 8

Dodano: 24.03.2009

Odsłon: 1070

-------

Składniki

  • 200g cielęciny pokrojonej w nieduże kawałki
  • 200 g warzyw (por, seler, cebula, pieczarki, marchew)
  • 150 ml śmietany 22%
  • pół kieliszka białego wina
  • skórka otarta z cytryny
  • pianki
  • olej
  • pieprz i sól do smaku
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Warzywa – pora, selera, cebulę i marchewkę - siekamy w kostki i obsmażamy na patelni na oleju. Po kilku minutach przesmażone warzywa polewamy białym winem. Następnie, cały czas mieszając, powoli dodajemy śmietanę.

  2. Kawałki mięsa lekko ubijamy, tak żeby przybrały formę małych kotlecików. Układamy je na patelni, następnie przykrywamy warzywami i polewamy sosem. Smażymy przez około 10 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

  3. W międzyczasie pianki układamy na brytfance i wkładamy na 2 minuty do rozgrzanego piekarnika.

  4. Kiedy mięso jest już gotowe układamy je na talerzu, przykrywając pierzynką z warzyw. Całość posypujemy skórką otartą z cytryny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń