Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwica na grzybowej kaszy

Polędwica na grzybowej kaszy

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 490

Dodano:

Odsłon: 598

Delikatna polędwica na aromatycznej grzybowej kaszy jest idealna propozycja na obiad.

Składniki

  • Polędwica wołowa 10 dag
  • Kasza gryczana – ½ torebki
  • Grzyby suszone – 6 szt
  • Cebula – ½ szt
  • Sól, pieprz
  • Sos sojowy
  • Ketchup
1-2 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Grzyby suszone namoczyć w około 1 l zimnej wody przez około 30 min. Następnie całość przelać do garnka i gotować na wolnym ogniu przez około 20-25 minut. Odcedzić zostawiając wywar.

  2. Polędwicę wołową pokroić na cieniutkie plasterki, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z sosem sojowym, odstawić na około 15 minut. Usmażyć.

  3. Kasze gryczaną ugotować w wywarze grzybowym (przez około 15 min).

    Na patelni podsmażyć cebulkę z grzybami, doprawiając solą i pieprzem. Dodać ugotowaną kaszę i wymieszać. Na wierzchu położyć polędwiczki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń