Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Polędwica na jarzynce"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1077
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 153
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1077
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 153
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 45 minut
Mięso opłukać, osuszyć. Oregano drobno posiekać, przełożyć na talerz i wymieszać z tłuczonym pieprzem. Mięso obtoczyć w mieszance ze wszystkich stron. Odstawić do macerowania.
Kapustę niezbyt drobno poszatkować. Papryki pozbawić nasion, pociąć w większe kawałki.
Białą rzodkiew oczyścić, przepołowić, pokroić w plasterki. Czerwoną cebulę obrać, pokroić w ósemki. Pora oczyścić, pokroić w słupki. Marchew oczyścić, pokroić w mniejsze kawałki. Brokuł podzielić na różyczki.
Na patelni rozgrzać część oleju, ułożyć polędwicę, smażyć z wszystkich stron ok. 10 minut. Zdjąć z ognia, trzymać w cieple. Na drugiej patelni rozgrzać resztę oleju, podsmażyć na nim pokrojone warzywa. Oprószyć solą i pieprzem. Wlać śmietanę.
Gotować na małym ogniu ok. 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Polędwicę pokroić w plastry. Podawać z jarzynką.Źródło: Życie na gorąco