Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Polędwica w boczku"
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 205
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 170
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 33
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 205
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 170
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 33
Składniki
Plastry polędwicy zawiń w plastry boczku, końce zepnij wykałaczką. Na mocno rozgrzane masło na patelni połóż mięso. Smaż ok. minutę z każdej strony, a następnie posól, po czym smaż dalej na mocnym ogniu przez ok. 2,5 min (aż mięso puści sok), przewróć i ponownie posól i smaż jeszcze minutę.
Wyłącz ogień i zostaw mięso na patelni na kolejną minutę. Na koniec połóż mięso na folii aluminiowej, podlej bulionem, zawiń i włóż jeszcze na 5 minut do rozgrzanego piekarnika.
Z gotowego mięsa wyjmij wykałaczki. Podawaj z wybranym sosem, np. pieczeniowym.Źródło: Świat kobiety