Do góry

Dania główne Przepis na:

polędwica wołowa w musztardzie,piwie i czosnku

polędwica wołowa w musztardzie,piwie i czosnku

Autor:

Przepisów i artykułów: 161 Ocena: 1289

Dodano:

Odsłon: 2518

już trochę zapachniało jesienią...niestety...tu delikatnie rozgrzewająca wersja polędwicy wołowej pachnąca czosnkiem,prosto z piwno-musztardowej kąpieli ;-) Wypróbujcie,smacznego ;-)

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe drogie

Przygotowanie

  1. polędwicę kroimy,po oczyszczeniu z żyłek i osuszeniu,na plastry średniej grubości,nacieramy oliwą z oliwek i zanurzamy w piwie,dodajemy pokrojony w plastry czosnek i pokrojoną w piórka cebulkę,na koniec dodajemy 3 duże łyżki musztardy francuskiej i dokładnie mieszamy do konsystencji delikatnie lepkiej i w takiej kąpieli trzymamy plastry polędwicy ok 1 godziny

  2. po wyjęciu z marynaty smażymy polędwicę (stopień wysmażenia jak lubimy- rare,medium,well done ) ja zrobiłam dobrze wysmażoną,na oleju
    podajemy z odrobiną musztardy,sałatą rzymską z fetą ( delikatnie skropiona oliwą i posypana ząbkiem czosnku )
    na koniec smażenia do polędwicy dodajemy po kawałeczku masła na każdy plaster
    Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Facet_w_kuchni 08 września 2017 Nie godzi się głodnego tak zacnym mięsiwem drażnić :-) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 08 września 2017 Do mięcha nigdy namawiać nie trzeba, a jak jeszcze wgląda, jak na focie i jest w piwie, to już pozamiatane ;) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń