Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Polędwica wołowa z żurawinową peperonatą"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 88
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 88
Składniki
Paprykę oczyść z nasion i pokrój w większe kawałki. Włóż je do brytfanny wyłożonej papierem do pieczenia i skrop olejem. Piecz w nagrzanym piekarniku w temp. 220° C do miękkości. Następnie zdejmij z niej skórkę i pokrój.
Cebulę, czosnek i papryczkę chili pokrój w plasterki. Podsmaż na patelni na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj żurawinę i wlej bulion. Dopraw cukrem i solą. Duś przez 10 minut.
Kawałki upieczonej papryki wymieszaj z żurawiną i listkami oregano. Pod koniec wrzuć startą skórkę z umytej pomarańczy i podgotuj.
Mięso posól i dopraw pieprzem. Obsmaż na patelni na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. Przygotuj do pieczenia (patrz poniżej).
Podawaj z peperonatą.Źródło: Na żywo