Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 375
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 423
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 782
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 375
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 423
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 782
Składniki
Polędwice obtaczamy w ziołach i wkładamy do pudełka po lodach i do lodówki na 3-4 godziny. Do marynowania.
Lekko obsmażamy polędwice z 2 stron.
Na stole rozkładamy folie aluminiową: na folie boczek-na boczek polędwice- na polędwice cebule- na cebule boczek. Obwijamy folją, widelcem nakłuwamy kilka razy od góry.
Polędwice w sreberku dusimy na wolnym ogniu przez 25-30 minut od zagotowania wody. Po upływie 30 minut odstawiamy garnek z polędwicą aby odrobine sie ostudziła i można podawać- pokroić polędwice na grubsze plasterki. Do wody można dodać bulion dla lepszego smaku