Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Polędwiczka z grzybami"
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 469
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 469
Składniki
Z polędwiczki usuń białe błonki. Mięso dokładnie umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Dokładnie oprósz solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Posyp oregano i posmaruj 1 łyżką oleju.
Mięso obsmaż na mocno rozgrzanej patelni, z każdej strony przez ok. 2 minuty (w sumie 8 minut). Następnie przełóż na talerz i posmaruj musztardą.
Grzyby rozmroź i starannie osącz z nadmiaru wody a następnie pokrój w kostkę. Cebulę obierz z łupin i drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej pozostały olej.
Wrzuć cebulę i smaż aż się zeszkli, cały czas mieszając. Dodaj grzyby i tymianek, smaż na średnim ogniu przez 7-10 min, od czasu do czasu całość mieszając. Na koniec grzyby dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Przestudź.
Na środku ciasta połóż polędwiczkę, z boku rozłóż farsz grzybowy. Ciasto zwiń formując roladę.
Końce ciasta zlep i podłóż pod spód. Roladę ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (łączeniem do dołu). Wierzch posmaruj żółtkiem. Piecz w temperaturze 180°C przez 25-30 minut.
(bez czasu oczekiwania): 60 minut
Porcja: 370 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie